همسایه های دومینیکا را بشناسید

دومینیکا کجاست؟

منطقه چشم‌نواز دومینیکا و زیبایی خیره‌کننده آن، همواره بخشی از جذابیت‌های دریای کارائیب به شمار رفته است. این منطقه با داشتن زیبا‌ترین جزایر و سواحلی بکر و بی‌نظیر، هر ساله میزبان بازدید‌کنندگان بسیاری از نقاط مختلف جهان است. گفتنی است که کوه‌های مرتفع پوشیده از جنگل، سرزمین‌های سر‌سبز، چشمه‌ها و آبشار‌های دیدنی تنها بخش کوچکی از جاذبه‌های توریستی این طبیعت فوق‌العاده محسوب می‌شوند. با ایساتیس همراه باشید تا با همسایه های دومینیکا آشنا شوید.

در میان این جزایر زیبا و دیدنی، یکی از بکرترین و چشم‌نواز‌ترین طبیعت‌ها مربوط به جزیره دومینیکا است که به دلیل زیبایی و آب‌های زمرد گونی که دارد، گردشگران زیادی را از سر‌تا‌سر دنیا به خود جذب کرده ‌است. گفتنی است که این جزیره به دلیل همین ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی که گفتیم، توانسته عنوان جزیره طبیعت کارائیب را از آن خود کند. در ادامه این مقاله سعی کرده‌ایم در رابطه با نوع حکومت، ساکنین و همچنین همسایه های دومینیکا بیشتر صحبت کنیم و تمامی پرسش‌ها و ابهامات شما علاقه‌مندان را در این زمینه بر‌طرف نماییم، با ما همراه باشید.

آشنایی با همسایه های دومینیکا

توجه داشته باشید که جزیره دومینیکا یکی از کشور‌های منطقه کارائیب واقع در قاره آمریکا است، بنابراین از لحاظ موقعیت جغرافیایی می‌توانیم بگوییم که این جزیره به همراه سایر جزایر همسایه خود در حوزه کارائیب قرار گرفته ولی نسبت به آن‌ها شمالی‌تر است، چرا که جزیره دومینیکا توانسته به صورت خاص در بخش جنوب شرقی خلیج مکزیک و همچنین شمال آمریکای جنوبی مستقر شود. در واقع دومینیکا را می‌توان یکی از انواع جزایر بادیناه و بخش کوچکی از جزایر باد‌گیر در مجمع‌الجزایر منطقه آنتیل واقع در دریای کارائیب در نظر گرفت که بخاطر طبیعت دست‌نخورده‌اش با عنوان جزیره طبیعت کارائیب نیز نامیده می‌شود.

در رابطه با نزدیک‌ترین همسایه های دومینیکا نیز می‌توان گفت که این جزیره جذاب از شمال شرقی در اطراف گوادلوپ و از جنوب شرقی در اطراف مارتینیک و همچنین از جنوب شرقی در اطراف آمریکای مرکزی قرار گرفته است. نا‌گفته نماند که پایتخت آن یعنی روسو، در ضلع غربی جزیره واقع شده، حدوداً ۷۳۵۰ نفر جمعیت دارد و زبان رسمی آن انگلیسی است.

آشنایی با همسایه های دومینیکا

حکومت دومینیکا 

در مورد حکومت دومینیکا می‌توان گفت که توانسته یک جمهوری دموکراتیک با عنوان حکومت متمرکز جمهوری پارلمانی تشکیل دهد که به موجب آن، نخست‌وزیر دومینیکا ریاست دولت را به عهده دارد و رئیس قوه مجریه نیز به عهده دولت است. ریاست قوه مقننه این کشور به عهده دولت و همچنین مجلس است و قوه قضائیه از قوه مجریه و مقننه کاملاً مستقل هستند. رئیس‌جمهور دومینیکا توسط پارلمان برای یک دوره پنج ساله انتخاب می‌شود و سپس رئیس‌جمهور شخصی را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب می‌کند که رئیس مجمع نمایندگان منتخب در پارلمان باشد.

همچنین اینکه تمامی اعضای پارلمان به عنوان وزرای کابینه منصوب می‌شوند، بنابراین نخست‌وزیر و کابینه در قبال پارلمان مسئول‌اند و با دریافت رأی عدم اعتماد سریعاً بر‌کنار می‌شوند. مجلس قانون‌گذاری در این کشور  ۳۲ عضو دارد که ۲۱ نفرشان برای یک دوره پنج ساله به صورت تک کرسی انتخاب می‌شوند و ۹ نفر دیگر سناتور‌های انتخابی رئیس‌جمهور هستند. گفتنی است که از این ۹ نفر، ۵ نفرشان به انتخاب نخست‌وزیر و ۴ نفر دیگر به انتخاب رهبر حزب مخالف منصوب شده‌اند.

کشور دومینیکا از یک سیستم دو حزبی برخوردار است، در واقع در این کشور دو حزب سیاسی غالب وجود دارد. معمولاً برای رسیدن به موفقیت انتخاباتی به کمک حمایت این حزب‌ها، می‌تواند برای هر دوی آن‌ها مشکل‌ساز شود. سیستم حقوقی دومینیکا مطابق با قوانین رایج کشور انگلیس است و از دادگاه‌ها، داد‌سرا‌های مختلف و یک دیوان عالی دادگستری برخوردار است. در مورد شورا‌های این کشور که با رأی عمومی انتخاب شده‌اند هم باید گفت که بیشتر شهر‌ها را مدیریت می‌کنند و عمدتاً به کمک مالیات بر املاک حمایت می‌شوند.

دستیابی به رشد اقتصادی در سال‌های متمادی مورد توجه حکومت دومینیکا بوده و تا حدودی توانسته به یک توسعه اجتماعی پایدار نیز جهت حمایت از شهروندان خود برسد. دقت کنید که در طی سال‌های اخیر که همسایه های دومینیکا توانستند با اجرای یک سری برنامه‌های اقتصاد شهروندی، متقاضیان بسیاری را جهت سرمایه‌گذاری به سمت خود جذب کنند، دومینیکا نیز فرصت را برای خود غنیمت دانست و به ارائه پاسپورت دومینیکا برای متقاضیان سر‌تا‌سر جهان پرداخت. همین عامل سبب پیشرفت شگرفتی در نظام اقتصادی‌اش شد. جزیره زیبای دومینیکا به ۱۰ بخش سنت آندرو، سنت جورج، سنت داوید، سنت جان، سنت لوک، سنت جوزف، سنت مارک، سنت پل، سنت پاتریک و سنت پیتر تقسیم شده است.

حکومت دومینیکا

ایرانیان دومینیکا

در رابطه با جمعیت کشور دومینیکا باید گفت که حدوداً ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد. ۸۹ درصد این جمعیت آفریقایی‌ها، ۷ درصد دو‌رگه‌ها و ۲ درصد کارائیبی‌ها هستند. ۲ درصد باقی‌مانده نیز اهل کشور‌هایی از جمله لبنان، پرتغال، چین، سوریه، شرق هند و سایر سفید پوستان نظیر ایرانی‌ها هستند.

البته افرادی با نژاد‌های اروپایی نیز در این جزیره زندگی می‌کنند. گفتنی است که دومینیکا تنها جزیره‌‌ای در جهان است که دارای گروهی بزرگ و مجزا از مردم بومی کارائیب است. این گروه را می‌توان از نسل افرادی دانست که پیش از کوچ اروپایی‌‌ها در این جزیره زندگی می‌کردند.

همان‌طور که در بالا هم گفتیم، بخشی از جمعیت کشور دومینیکا شامل ایرانی‌هاست. ممکن است این سؤال برایتان پیش آمده باشد که علت مهاجرت گسترده ایرانیان به این کشور چیست؟!

یکی از اصلی‌ترین دلایل مهاجرت ایرانیان به این کشور، باز بودن درب‌های مرزی آن به روی تمامی افراد با هر سن و شرایطی است. در واقع دومینیکا پذیرای تمامی افرادی است که درخواست‌ اقامت‌های کوتاه‌مدت و یا بلندمدت دومینیکا را دارند. حتی اکثر مهاجران ایرانی به راحتی موفق به دریافت پاسپورت این کشور با عنوان تابعیت دومینیکن هم شده‌اند، این در حالی است که دریافت پاسپورت همسایه های دومینیکا بسیار دشوار‌تر است. به همین خاطر است که معمولاً تعداد مهاجران ایرانی دومینیکا نسبت به سایر کشور‌های همسایه بیشتر است. گفتنی است که حکومت دومینیکا موظف به ارائه کارت شناسایی اقامت به این افراد است.

اگر یک بررسی اجمالی در دانشگاه‌های کشور دومینیکا داشته باشیم، به راحتی متوجه می‌شویم که تعداد دانشجویان ایرانی در آن‌ها بسیار بالاست. علت این موضوع را علاوه بر پذیرش راحت دانشجویان خارج کشور و ارائه ویزا‌های معتبر دانشجویی در دانشگاه‌های مطرح آن، می‌توان به وجود آب‌وهوای مرطوب و مورد علاقه نژاد ایرانی، داشتن فرهنگی مدرن و در عین حال مردمی مذهبی، برخورداری از یک زندگی مقرون‌به‌صرفه و … هم نسبت داد.

البته نا‌گفته نماند که شرایط شغلی در این کشور کاملاً مناسب است و افراد بسیار کمی از مهاجران علی‌الخصوص ایرانیان را می‌توان یافت که یا شغل خاصی ندارند و یا از وضعیت کاری خود راضی نیستند. به همین خاطر است که معمولاً ایرانیان به فکر مهاجرت به این کشور جذاب و آرامش‌بخش هستند و افراد مستقر در آن نیز از اوضاع خود نهایت رضایت را دارند.

کلام پایانی

در مقاله بالا تمام سعی خود را بر آن داشتیم تا اطلاعات لازم را در خصوص همسایه های دومینیکا، حکومت آن و همچنین اوضاع و زندگی ایرانیان مقیم این جزیره به شما علاقه‌مندان ارائه دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافی است با شماره‌تلفن‌هایی که در پایین صفحه درج شده، تماس حاصل فرمایید.

 

امتیاز دهید (سمت چپ بیشترین)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.